top of page

Historien

 

Historien bag Aktivitetsklub for Singler (tidligere Solister) 
fortalt af initiativtageren til foreningen: Esben Bruhn

 

”I september 1994 blev jeg klar over, at jeg var dybt ensom efter min skilsmisse.
Med den erkendelse indså jeg, at det måtte der gøres noget ved. Jeg måtte skaffe mig en bekendtskabskreds med mennesker, som var på samme alder og i samme båd.


Jeg tænkte på min barndom. Når vi mødtes eller opsøgte hinanden, var der altid én, som foreslog en leg, og så var samværet i gang. Aktivt, uforpligtende samvær, hvor  vi virkelig lærte hinanden at kende. Dette villejeg overføre til voksenlivet.


Mennesker mellem 35 og 55 år skulle mødes en gang om måneden med temaet: ”Hvad skal vi lege?” eller ”Hvem vil lege det her med mig i dag, i morgen, på fredag, om et halvt år eller lille juleaften?” 


Dertil konstruerede jeg nogle rammer:
Månedsmøderne skulle være søndag eftermiddag. Et tidspunkt, hvor nok de fleste singler ikke har helt klare planer. Det skulle være let at huske, derfor blev det den første søndag i hver måned kl. 13.00. Al deltagelse i klublivet skulle være frivillig, og kun når man havde lyst, 
ligesom i barndommens sandkasse. 


Sådan fungerer det nu: Alle medlemmer skal have en medlemsliste, så de kan kontakte hinanden, også uden for klubregí. Alle medlemmer skal informeres om foreningens aktiviteter. Derfor skrives der på hvert månedsmøde et referat, der sendes ud til samtlige medlemmer.
Personligt har jeg haft meget glæde af foreningen. Jeg har fået utrolig mange bekendte og flere gode venner af begge køn. Desuden har jeg haft oplevelser, som jeg aldrig ville have fået, hvis jeg selv skulle have taget initiativet. Mange har fået gode bekendtskabskredse, mange er blevet kærester og nogle er blevet gift.”

 

I foreningens vedtægter står der bl.a. følgende:

  • Være sammen med andre solister om fælles aktiviteter.

  • Lære nye mennesker at kende gennem fælles aktiviteter.

  • Have det sjovt sammen.

  • Prøve nye ting, du måske aldrig selv ville have taget initiativ til.

  • Bruge hinanden og afprøve/diskutere dine egne planer.

  • Lære af hinandens erfaringer.

  • Hjælpe hinanden.

  • Det er medlemmerne, der skaber aktiviteterne.

bottom of page